BKV-Figyelő

Leszállították a Volánbuszról, mert nem akart zsebbe fizetni

BKV figyelő.hu

2009.07.17
17:50

Olvasónk barátnőjét a Volánbusz érdi sofőrje azért nem akarta felengedni a buszra, mert el szerette volna kérni a jegyet, aminek az árát a buszvezető zsebre akarta tenni.

Tisztelt BKV-figyelő!

Ahogy látom, korábban többször volt már itt is szó az ügyeskedő Volán-sofőrökről, "sárga jegyekről", de egészen a mai napig abban a tudatban éltem, hogy a zsebbe fizetés fakultatív dolog. Én eddig sem éltem vele, de nem is tettem semmit ez ellen, túl szórakoztató volt hallgatni elől, ahogy a sofőrök félórás konferencia-beszélgetések alapján tájékoztatják egymást az ellenőr-csapatok tartózkodási helyeiről.

Ma, azaz július 17.-én, az Érd-Parkváros, Daróci utca megállóhelyre 16:40-kor érkező  735-ös busz vezetője egész egyszerűen nem volt hajlandó jegyet adni a barátnőmnek, ráadásul az arra szánt 160 Forintot teljes egészében magának kívánta megtartani. (Az előtte felszálló emberek szintén 150-160-at fizettek, de teljesárú "jegyért".) Bunkó hangnemben gyakorlatilag felszólította a barátnőmet, hogy szálljon le ha ez neki így nem jó, ami meg is történt. A sofőr ráadásul benyelt 10 Forintot, de ez legyen a legkisebb baj.

Rendszám, illetve használható személyleírás sajnos nem áll rendelkezésre, de ha nagyon akarják a Volánnál, szerintem vissza tudják a busz indulása alapján keresni az úriembert. Az biztos, hogy ezentúl minden adandó alkalommal hívni fogom azt a bizonyos zöld (?) számot, amely állítólag ezeknek a visszaéléseknek a bejelentésére szolgál, de nem találom a neten, néha a buszokra szokták kiragasztani, legközelebb felírom magamnak. Ismerve az Etele téri állomás személyzetének munkamorálját és hozzáállását, meg se fogunk próbálni ott a helyszínen panaszt tenni, a spicliskedés csak beválik előbb-utóbb.

Üdv, gulliverfoyle
 

komment komment Címkék: budapest busz utas panasz jegy észrevétel érd volánbusz vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása