BKV-Figyelő

„Nem kell jegy, a magyarok úgyis megveszik”

BKV figyelő.hu

2009.08.03
14:10

Olvasónk bátor ellenőrökkel találkozott a 28-as villamoson. A karszalagot viselő férfi vasággyal együtt lehetett körülbelül 40 kiló, nem kísérte sem biztonsági őr, sem rendőr, csak két kolléganője. A jegy nélkül utazókat próbálta meg leszállítani, még a villamos indulását is késleltette, mégsem tudott fellépni a bliccelők ellen. Az egyik bliccelő még be is szólt: „Nem kell nekünk jegy, a magyarok úgyis megveszik”.

Kedves BKV-figyelő!
 
Többször akartam már történetet beküldeni, azonban eddig valamiért sosem került rá sor. Az utóbbi időben a blogot sem nagyon olvastam, mert a legtöbb bejegyzéstől pillanatok alatt 200 volt a vérnyomásom. Azonban az amit ma láttam és hallottam, abszolút kiverte nálam a biztosítékot. Azt hiszem költői túlzás nélkül állíthatom, hogy a lenti eset mindennapos.
 
Ma délelőtt (2009.08.01.) a 28-as villamossal haladtam Kőbányáról a Blaha felé. Gondolom a környéket nem kell bemutatnom, de akinek mégis, hát nem a Rózsadomb. Az egyik megállónál felszállt három ellenőr. Egy pasi - aki vasággyal együtt lehetett vagy 40 kiló -, és két fiatal nő. Azt már eleve nem értem hogy az ilyen zűrösebb vonalakra miért nem raknak kicsit markánsabb ellenőröket, ezek meg mehetnének a metróhoz az üres pénztárcákat nézegetni.
 
A villamos elejében, mögöttem egy határozottan nem napon barnult család tanyázott, két nő két gyerekkel. Pár székkel odébb pedig egy hasonló, jól megtermett pasas. Jegyük nem volt, leszállni nem akartak, és még nekik állt feljebb. Az ellenőr egy ideig le is állíttatta a villamost, hogy addig nem megyünk tovább amíg le nem szállnak. Ezt persze el lehet játszani egy kisebb forgalmú buszon, vagy egy éjszakai járaton négy security-ssel, de nem egy villamossal. Úgyhogy egy percen belül mentünk is tovább a potyautasokkal együtt. Mikor az ellenőrök leszálltak, a pasas elkezdte magyarázni a két nőnek, hogy ő amúgy biztonsági őr, és tudja hogy mik a jogai, meg mik az ellenőr jogai, és nem érhet hozzá, stb., szokásos duma. Érdekes módon ebben az országban a jogaival mindenki tisztában van, a kötelességeivel annál kevesebben. És külön elszomorító, hogy azt hiszik, az ingyenes utazás jog. Már ettől felment bennem a pumpa, de a csúcspont a végállomás előtt jött el, amikor azt mondta a pasas: "NEM KELL JEGY, A MAGYAROK ÚGYIS MEGVESZIK!"
 
A villamos beérkezett a Blahára, itt elköszöntek egymástól, és teljes lelki békében folytatták az útjukat, ingyen. És hogy mi a történet csattanója? Az igazságtartalma: nekik nem kell, mi úgyis megvesszük...
 
Üdv: Ádám

komment komment Címkék: budapest bkv villamos ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel 28 as

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása