BKV-Figyelő

13+1 dolog amit imádunk a BKV-ban

BKV figyelő.hu

2009.08.06
06:40

Olvasónk 14 pontban szedte össze, hogy miért imádja a BKV-t. Gábor ír a drága bérletről, az ingyen utazó hajléktalanokról, a KRESZ-re tojó buszvezetőkről, és a hátrányos helyzetben lévőkről is. Többit pontokba szedve itt találod:

1. Imádom, hogy a nem minimálbérem adójából kapott pénzzel és havonta az adózott pénzemből vett bérlettel hozzájárulhatok a felsővezetők végkielégítéséhez, akik az irodában töltött idő alatt sem keresnek keveset. Ha ez kevésnek bizonyul, tőke injekciót kérnek az államtól.

2. Imádom, hogy az utazást intenzív testszaggal kedvezményesen, esetleg ingyen lehet igénybe venni.

3. Tetszik, hogy a BKV-nál teljesen szabályos, hogy a bérlet árát tollal áthúzzák és emelés esetén azt átírják.

4. Imádom, hogy bevezették a nem légkondicionált járműveken is, hogy csak azokat az ajtókat nyitják ki ahol jeleztek, még 30 fok felett is. Így gátolva a szellőzést a megállóban és abszolválva, a finn szauna hőmérsékletét egyes járatokon.

5. Imádom, hogy télen mindig van fűtés minden járművön, minden ajtó kinyílik minden megállóban és a végállomásokon nyáron melegben is 5 percig melegítik a motort, hozzájárulva a klímaváltozáshoz és a szauna hőmérséklet elérését.

6. Imádom, hogy a rutinos rókának számító buszvezetőket is meglepi a már-már napi rutinnak számító körök járása közben hirtelen, a semmiből előtűnő buszmegálló, piros lámpa és az előző körben is már kikanyarodni szándékozó autó feltűnése. Biztos megállás érdekében a vészfékezést alkalmazzák, esetenként hevesen gesztikulálnak.

7. Tetszik, hogy reggelente oda figyelnek a reggeli testmozgásra. Két kézben egy-egy kapaszkodóval, megfeszült karral és lábbal erőteljes gyakorlatok elvégzése minél rövidebb idő alatt. A sok bólogató ember harlemi idillt kelt egy külső szemlélő számára, csak valami jó kis RAP hiányzik alóla. Illetve minden utazásom alkalmával szembesítenek, hogy szerencsétlen krumplis zsákok mit érezhetnek a zöldséges platós autóján.

8. Tetszik, hogy éles szemükkel a vezetők meg tudják különböztetni a sportolót, a busz után futótól, a búcsúzkodót, a „Várja meg kérlek, mert 20 perc múlva jön a következő”-től.

9. Imádom, hogy a BKV-ra is vonatkoznak a KRESZ szabályai. Beszorulhat a kereszteződésbe, gyalogos átkelőhelyre, illetve mikor ilyet látnak, akkor heves (meta)kommunikációba kezdhetnek, dudálhatnak, csörömpölhetnek.




 

10. Imádom, hogy ha mozgásában akadályozott, idős embert vagy kismamát lát babakocsival és látja, hogy nem kap külső segítséget, rögvest lepattan a járműről, saját kezűleg segít a felszállásban. Nem csak nyomja a csengőt és ordítozik, hogy „Igyekezzünk a felszállással!”, esetleg ezt még nyomatékosítja az ajtó zárásával.

11. Tetszik, hogy mikor idős ember száll fel oda figyel arra a járművezető, hogy leüljön és utána éri el csak a 10m alatt a 70km/h-t.

12. Szeretem az ellenőröket, mert kedvesek, lerí róluk, hogy értelmesek, nem izom és test alkat alapján válogatják őket, odafigyelnek az emberekre, éreztetik, hogy szolgáltatnak. Különösen figyelnek a turistákra és elnézőbbek velük, mivel nem itt élnek és nem ezt a nyelvet használják és tudják, hogy egy mosoly sokkal többet számít az országnak, mint egy veszekedés és kukacoskodás.

13. Tetszik, hogy pénzt fektetnek külföldi jegyrendszerek működésének felderítésére, akár 150-180 milliót is. Nem pedig csak nyitnak egy fórumot és kérdezik, meg a népet, akik ingyen mesélnek tapasztalataikról, észrevételeikről.

13+1 Tetszik, hogy értik amit itt leírtam és foglalkoznak vele és ha esetleg felmerült valami probléma azt orvosolják.

Gábor-Gábor

 

komment komment Címkék: budapest vicc bkv busz tükör villamos ellenőr utas panasz észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása