BKV-Figyelő

Használt jegyet kapott, megbüntette az ellenőr

BKV figyelő.hu

2009.08.25
07:10

Olvasónk jegyet szeretett volna venni az Árpád hídnál, de nem talált nyitva lévő pénztárat, ezért a közelben álló biztonsági őr segítségét kérte. Tőle kapott is jegyet, de használt volt, tehát „hivatalosan” bliccelt, ezért 6 ezer forintra büntették a Ferenciek terénél. Az utas hiába tett panaszt, a BKV szerint hazudik:??

Tisztelt BKV-figyelő!

A BKV-n történt az alábbi eset. Úgy büntettek meg, hogy volt menetjegyem! Az Árpád hídi metróval mentem és akartam venni jegyet, de zárva volt a jegypénztár és a bódé sem volt nyitva! Odamentem az ellenőrhöz!? (karszalagos faszihoz "Jegyellenőrök" felirattal) és kérdeztem, hol lehet jegyet venni! Ő mondta, hogy nála tudok! Erre vettem tőle egy jegyet ami le volt kezelve. Azt mondta, hogy ezzel nyugodtan igénybe vehetem a metrót! ??Hát Ferenciek terén megbüntettek, hogy ez rossz jegy a felszínen lett érvényesítve!

Az ellenőr aki megbüntetett megadta a főnöke számát, hogy nála tudok bejelentést tenni. Felhívtam nagyon készségesnek tűnt majd közölte, hogy az Árpád hídi megállóban nincs is ellenőr kiküldve az csak biztonsági őr lehet. Biztonsági őrök pedig nem a BKV közvetlen alkalmazottai hanem külsős cégektől jönnek tehát szerinte nyomon követhetetlen a munkájuk. Mondta, hogy próbálkozzak a Deák téren a biztonsági őrök főnöke ott van majd kimehetek a főnökkel és beazonosíthatom az őrt. Természetesen vehettem meg megint a jegyet a metróra, hogy eljussak a Deák térig. Ott azzal fogadtak, hogy már vártak legyek türelemmel a főnök azonnal érkezik. Közel 1 óra várakozás után a főnök sehol. Majd az egyik biztonsági őr aki ott volt nagy kedvesen beinvitált az "irodába" hogy nem tudja hol a főnök már itt kéne lennie, de ne is várjak feleslegesen majd felírta egy cetlire a problémám. ??Személyleírást adtam az őrről.

Lejegyzetelte egy szakadt fecnire majd kitűzte a falra. Ez után mentem BKV központba ahol panaszt tettem. A kiszolgáló hölgy végig sem engedte, hogy mondjam a sztorit vad telefonálásba kezdett ahogy kimondtam azt, hogy nem volt nyitva jegypénztár majd közölte, hogy hazudok mert nyitva volt. Ezt olyan stílusban tette mintha körülbelül a seggéből rántott volna ki. Miután elmagyaráztam neki,hogy nyugodjon meg mert nem ezért akarok panaszt tenni mert nem volt pénztár készségesebb lett és szinte már azt éreztem, hogy emberszámba vesz. Mondta, hogy kivizsgálják az ügyet és postán küldik az eredményt. Jött is a válasz, hogy az ügyet kivizsgálták sajnos nem volt a személyleírásomnak megfelelő biztonsági őr az állomáson. Mellette egy 6000 Ft-os csekk van rá egy hetem, hogy befizessem. Hát legyen boldog a BKV a szaros pénzével befizettem. ??Nem olyan rég nézem a híradót, hogy BKV botrány többnyire külföldiekkel fordult elő, hogy ellenőrnek kinéző BKV-s kollégától akartak jegyet vásárolni. Kaptak is lekezelt jegyet meg is büntették őket. Állítólag már régóta figyelték az illetőket. Viszontláttam a kedves BKV-st akitől megvettem a jegyemet. Legalább ennyi örömöm származott az esetből, hogy elkapták. A BKV-nak pedig volt pofája kiküldeni a csekket miközben állítólag már régóta figyelik ezt a személyt! Hát szánalmas! Ezek után természetesen nemhogy bérletet nem veszek, de jegyet is csak akkor fogok lyukasztani ha ellenőröket látok!

Üdv: Sz. Tamás

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr utas panasz bérlet jegy pénztár észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása