BKV-Figyelő

Jegyet vett és lyukasztott, mégis meg akarták büntetni

BKV figyelő.hu

2009.09.18
14:50

„Ez a jegy kétszer lett kezelve” –Mondták olvasónknak a BKV ellenőrei a Blaha Lujza téren. Ez csak azért érdekes, mert az utas az ellenőrzés előtt néhány perccel vette a jegyet az Örs vezér terén a jegypénztárban. Mivel nyugtát nem kapott a vásárlást nem tudja igazolni, ezért meg akarták büntetni. (Néhány napja sokan lehülyéztétek az éjszakai buszon nyugtáért harcoló utast. Valószínűleg ő is a hasonló helyzeteket szerette volna elkerülni).

Tisztelt BKV-figyelő!
 
Becsületes utas vagyok, minden hónapban megveszem a bérletet  ami ebben a hónapban a szept. 4-én lejárt. Következett a hétvége, gondoltam majd hétfőn veszek bérletet sok időm reggel nem volt ezért a bérlet vásárlást délutánra halasztott, ezért vásároltam 9.35-kor egy vonaljegyet az Örs vezér téri bérletpénztárban. Mit sem sejtve lekezeltem a jegyet, utána pedig nyugodt lelkiismerettel elutaztam a Blaha Lujza térig.

A Blaha Lujza téren az ellenőr félreállított és közölte, hogy a jegyem kétszer van lekezelve. Mondtam neki, hogy az lehetetlen most vásároltam az Örsön. Kérdezte, hogy van e róla számlám? Persze hogy nem volt, ki az aki számlát kér 1 db jegyről? Odahívta egy tanult kolleganőjét aki szintén megállapította, hogy a jegyem kétszer van lekezelve, de kedvesen felajánlotta, hogy vegyek egy bérletet és mutassam be, akkor csak keveset kell fizetnem! Mondtam, hogy én nem vagyok hajlandó egy Ft-ot sem fizetni, mikor becsületesen megvásároltam a jegyet 300 Ft-ért.

Megmutattam az egymást követő havi bérleteimet miért pont most csalnék? Kérdeztem, hogy milyen lehetőségem van arra hogy bebizonyítsam az Örs vezér téren történő megvásárlását a jegynek, közölték hogy semmilyen (pedig a jegy sorszáma alapján vissza lehet keresni), felvettem hogy a biztonsági kamerák is biztosan rögzítették ahogy megvásároltam és kezeltem a jegyet. Kértem, hogy hívjanak rendőrt a hölgy közölte, én akkor nagyon rosszul  járok, mert sokkal többet kell fizetnem.
 
A végén már sírtam az idegességtől, ettől vagy attól hogy ragaszkodtam a rendőri intézkedéshez megkegyelmezett az ellenőr. Felháborító, hogy ilyen előfordulhat, ha nem veszek jegyet megbüntetnek, ha veszek akkor is? Mit tegyek?
 
Panaszt tettem a BKV ügyfészolgálatán, hátha mással nem fog előfordulni.
 
Köszönettel: akisro

Tömegközlekedsz? Észrevételed, panaszod van?

Írd meg nekünk a bkvfigyelo@gmail.com címre!

komment komment Címkék: budapest bkv büntetés ellenőr utas panasz bérlet jegy pénztár észrevétel lyukasztó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása