BKV-Figyelő

Leszorította az útról a biciklist a buszvezető

BKV figyelő.hu

2009.10.11
16:50

Olvasónk kerékpárjával haladt Báthory utcában amikor a 151-es buszvezetője annak ellenére, hogy elfért volna az úton leszorította. Később a végállomáson próbálta rendezni a dolgot, de a buszvezető csak beszólogatott neki, normális kommunikációra képtelen volt. A biciklista a közlekedés felügyelethez fordult, onnan irányították hozzánk:

Tisztelt BKV-figyelő!

Történt ma (X. 10.) velem egy kis malőr és nem tudtam kihez fordulhatnék. Elsőnek felhívtam egyik ismerősömet aki a közlekedés felügyeletnél dolgozik annyira felháborított az eset, ő tanácsolta hogy írjak Önnek.

A következő történt:

Kőbánya kispest felől tartottam Csepelre, a Szabó Ervin utcán, elhaladtam a piac és a Kőbánya Üzletház (volt Centrum Áruház) mellett, át az üllői úton és folytattam volna utamat a Báthory utcán. Ez egy kétsávos egyirányú út, amiből a baloldali sáv a kereszteződés után röviddel (kb. 100 m) megszűnik. Itt egy 151-es busz hajtott mellém a bal oldali sávban majd nekiállt dudálni és közeledett felém (sebességem kb. 30-35 km/h lehetett). A sávom szélén haladtam így mellettem bőven volt még elég hely egy busz számára is (itt jegyezném meg hogy jómagamnak is több mint 5 éve van jogosítványom és a vezetek is rendszeresen).

Ezek után ahogyan számítottam is rá, bejött mellém. Pár másodperccel később viszont rámhúzta a kormányt, olyannyira megközelítve a járdát, hogy a kereke és a padka között mindössze 10-15 cm lehetett. Természetesen kb. 100 méterrel később ismét volt egy megállója, ahol lehagytam (itt az ablakon mutogatott kifelé + valamit "mondott"...)

Mivel a 151-es busz végállomása is Csepelen van, gondoltam nem túl nagy kitérő, így hát ellátogattam oda és megvártam az említett buszt. Gondoltam megkérdezem mégis mi volt a gondja velem. 10 perccel érkezésem után befutott az említett jármű is.

Leszáll a sofőr: (É:Én, S:Sofőr)

-Elnézést (É) Semmi válasz, látszólag siet tovább a pihenő felé. -Elnézést (É) Ismételtem. Ezután utolértem és feltettem a kérdést. -Ne haragudjon, de mégis mi gondja volt velem Kispesten? (É) -Majd megtudod... (S) -Szabályosan haladtam a sávomban, mire maga rámdudált. (É) -Mit csináltál? (S) Erre megfordul és elindult felém. -Szabályosan haladtam a sávomban, maga meg leszorított. Panasszal fogok élni maga ellen a Közlekedés Felügyeletnél. (É) -Mindjárt beverem az arcodat kiscsávó! (S) -3 tanúm van rá hogy megpróbáltál leszorítani. Ezek után megfordult és bement a pihenőbe. Igen, valószínű, hogy egy országúti biciklivel leszorítok egy buszt... Mindamellett én végig magáztam a Tisztelt Buszsofőr Urat míg ő nemcsak a magázásra nem volt képes, de azért bocsásson már meg az ég, de 22 éves egyetemistaként a "kiscsávó" megnevezést is sértőnek találom és kikérem magamnak...

Hogy valami adatokat is közöljek a buszról valamint Mélyen Tisztelt sofőrjéről: íme itt vannak az eset tárgyilagos adatai busz száma 05-57 (azt hiszem ebből valahogy kijön a rendszáma is, én az oldaláról olvastam le a végállomáson)

17:35-kor történt az incidens 151 busz Kossuth tér-i és az Ady Endre út-i megálló között.
Koordináták: 47° 27' 24,93''É 19° 08' 39,38''K A buszsofőr egy 50 év körüli igen művelt és jól nevelt úriember volt (sötét hajjal mely őszül).

Előre is köszönöm, ha ezt leközli.

Tisztelettel L. Levente B.

komment komment Címkék: budapest bkv busz kerékpár panasz észrevétel vezető életveszély

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása