BKV-Figyelő

Politikai csatározások és rablógazdálkodás miatt végelgyengülésben szenved a BKV

BKV figyelő.hu

2009.12.02
06:00

Nyílt levéllel fordultak a BKV-nál működő nagy szakszervezetek és szövetségek Bajnai Gordonhoz. Levelük célja a figyelemfelkeltés és a közvélemény tájékoztatása, illetve az, hogy minden érintett ismerje fel és vegye magára a felelősséget a kialakult helyzetért és annak megoldása érdekében. A levél egyébként felfogható egy kétségbeesett kiáltásként is - azt még nem tudjuk, hogy ez a kiáltás segélykiáltás vagy esetleg dühös csatakiáltás, ezt az elkövetkezendő hetek, hónapok eseményei döntik majd el. Íme a levél:

Magyar Köztársaság kormánya
Bajnai Gordon Miniszterelnök Úr!


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) napi 3,5 millió utasának érdekében 12.000 dolgozó, és azok családtagjainak nevében szólunk Önhöz!

Másfél évvel ezelőtt hiába léptünk a nyilvánosság elé! Akkor sztrájk lett a folytatás, amely után megállapodtunk a társaság jövőképének kialakítási üteméről, és a garanciákról ennek végrehajtása érdekében.

A BKV Zrt. jelenlegi helyzete tarthatatlan, a vállalat finanszírozásának megoldatlansága, az elmúlt évek rablógazdálkodása, a múlt és a jelen politikai csatározásai vezettek oda, hogy jelenleg végelgyengülésben szenved és most már megkérdőjelezhető a biztonságos utasszállítás is.

Következmény: Nincs más lehetőségünk, csak a nyilvánosság elé lépés és a nyomásgyakorlás!

Ön nyilvánvalóan évek óta tudja, hogy a BKV finanszírozása nem megoldott! A hiányt évek óta jóváhagyja a tulajdonos! Ma már többet költ a BKV a banki kamatokra, mint amennyi kiadást a Kollektív Szerződés változatlan tartalmú fenntartása jelentene!

Ön nyilvánvalóan tudja, hogy még mindig csak a további eladósodás útjára van javaslat (30 milliárd Ft hitel)! De erre is csak javaslat van! Közel egy éve nem születik konkrét döntés, garanciavállalás az állam részéről!

Ön nyilvánvalóan évek óta tudja, hogy a BKV járműparkjának nagy része alkalmatlan a biztonságos, kulturált, európai utaskiszolgálásra!

Ön nyilvánvalóan évek óta tudja, hogy szakmailag megalapozatlan finanszírozási rendszer mellett rengeteg pénz folyik el a BKV-nál különböző gazdasági és politikai érdekek asszisztálása mellett, megkárosítva az államot, az adófizető állampolgárokat, működésképtelen helyzetbe hozva a vállalatot.

Ön nyilvánvalóan azt is jól tudja, hogy a BKV problémája nem csak a dolgozók problémája, sőt, nem csak fővárosi, hanem országos jelentőségű ügy! Az ország GDP-nek több mint 40%-át Budapesten és vonzáskörzetében termelik meg a BKV-t használó dolgozó tömegek! Éppen ezért az egész országnak fontos, hogy Budapesten a közösségi közlekedés működőképes, hatékony, megfelelően finanszírozott legyen. Ez alapfeltétele az egyéb közlekedésnek is, és egyáltalán a mozgás szabadság lehetőségének.

Ön nyilvánvalóan tudja, hogy amennyiben nem születik azonnali megoldás a helyzetre, Budapest és az agglomeráció egész közlekedése összeomlik!

Miniszterelnök Úr!

Az ügyben mindannyiunknak van döntési kötelezettsége és a következményekért felelőssége! Most az Ön kezében van a döntés!

Budapest, 2009. november 30.

BKV SZAKSZERVEZETEK

komment komment Címkék: budapest mszp bkv busz metró levél villamos szakszervezet finanszírozás bajnai

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása