BKV-Figyelő

Kapucnijánál fogva húzták végig a Kálvin téri aluljárón

BKV figyelő.hu

2010.01.22
10:10

„Ehhez nincs joguk!” -kiabálta egy járókelő a metrónál dolgozó biztonsági őröknek, akik épp egy jegy nélkül utazni szándékozó srácot rángattak végig a Kálvin téri aluljárón. A lenti levél felvet pár kérdést: Mihez van joga a biztonsági őrnek? Abban egyetértünk, hogy a bliccelőt vissza kell tartania, de milyen eszközökkel teheti meg mindezt? Meddig intézkedhet ő, és mikor kell rendőrt hívnia? Várom a véleményeteket.

Tisztelt BKV-figyelő!
 
Pont mostanában gondoltam rá, hogy olyan rég olvasom a blogot, de én ezen sztorik csak nagyon kis töredékét észlelem a mindennapokban, még ha akartam se tudtam volna igazán mit írni neked. Egészen mostanáig...

Ma (01.20.) olyan dél körül egy barátommal cammogok le a Kálvin téri metró aluljárójába, eszmecserét futtatva a délelőtti vizsgákról, amikor valami rendkívül szokatlanra figyeltünk fel hirtelen. Egy fiatalabb pasas akart lejutni a peronhoz (gondolom jegy nélkül, mert különben hagyták volna). Nem tudom hanyadszorra próbálkozott, vagy mi volt, mert mi már csak a "viharra" értünk oda. Lényeg, hogy ment a manusz, és a 4 ellenőrből kettő előrelépett, és cseppet sem szelíd mozdulattal ahol érték megragadták, és elkezdték kifelé vonszolni az aluljáróból. De a szerencsétlent szó szerint végighúzták a lépcsőig, kapucnijánál, övénél fogva, közbe a táskája, iratai szanaszét hullottak az aluljáróban.

Ennél jobban embert nem lehet megalázni szerintem! És ez még nem minden! Egy nagydarab faszi előugrott a bámészkodók közül, és "enyhén" emelt hanghordozással megemlítette az ellenőröknek, hogy ehhez nincs joguk! Nem tudom, hogy tényleg jogon végzett-e az úriember, de a szíve a helyén volt! Hihetetlen, de vannak még ilyen emberek, akik kiállnak a másikért, ha valami baj van. Szóval letépte a két egyént a földbe tiport srácról, és fél méterről, a fejükbe, úgy kioktatta őket, hogy ilyet még nem láttam! Köpni nyelni nem tudtak. Mind a 2 kemény arc, aki oly szívesen szívózik máskor gyerekekkel, nőkkel (van már példa mindenre)... most meghunyászkodva állt. Valaki a tömegből nagyon fellelkesült, és egyre hajtogatta az "igazságosztónak", hogy "Üsd meg!".

Ekkor vesztettük szem elől az eseményeket a mozgólépcsőn lefelé menet. Most jön az, hogy mindenki levonhatja a konzekvenciót.

Igaz, hogy nem volt jegye, na de ilyet...! A hajléktalanokat miért nem így penderítik le a járatokról? Mert nekik tuti van jegyük...Vagy azokat a kisebbségieket, akik fittyet hánynak az utazási feltételekre minden alkalommal! Ezekkel szemben kellene keményen fellépni, nem a normálist elverni!

De ez csak az én véleményem.
 
Üdvözlettel: Bozsó

komment komment Címkék: budapest bkv metró utas panasz bérlet jegy aluljáró biztonsági őr kálvin tér bliccelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása