BKV-Figyelő

Nekik lehet? Villanyoszlopba verték az utas fejét a közterület-felügyelők

BKV figyelő.hu

2011.03.28
01:44

Olvasónk, Csaba három ismerőse egy megdöbbentő esetnek volt szemtanúja az 1-es villamos Hős utcai megállójában még pénteken. 14:03 perckor beállt egy villamos a megállóba, amiről két kékruhás és egy fekete ruhás ellenőrzésre jogosult személy egy utast szabály szerűen lehajított. A földre zuhant utasnak felállni se volt ideje, ugyanis a BKV katonái egyből felcibálták és többször is a villanyoszlopba verték a fejét, majd a megállóban lévő padon folytatták az ütlegelést. Három szemtanúnk is van, akik állnak a BKV és a BRFK rendelkezésére. Az eset tökéletesen bemutatja, hogy hogyan tudja magát közösen leégetni a BKV, a közterület-felügyelet és a rendőrség.

Tisztelt BKV-figyelő!

Egy közeli jóbarátom, doktori témavezetőjével és csoporttársával állt gyanútlanul március 25.-én 14:03 perckor a Hős utcai villamosmegállóban. Beáll az 1-es villamos a velük szembeni megállóba, majd egy fiatal srác látszik kizuhanni a villamosból, utána két fekete ruhás és egy kék ruhás közterületfelügyelő.
A srácnak mozdulni sincs nagyon ideje, mivel a három egyenruhás rögtön nekiesik. A fejét néhányszor beleverik a villanyoszlopba majd egy padra leteperve nekiállnak ütlegelni a túlerővel szemben védtelen srácot. Ez a közeli barátom az esetet látva 2 szer hívja hiába a rendőrséget, mert a 107-es hívószámon 2X3 perces várakozás után sem fogadja senki a hívást.

Az emberben sok kérdés merül fel az eset kapcsán:

1. Vajon ez az eljárási forma meg fogja-e szüntetni a bliccelést?

2. Vajon ez e az alkalmas eszköz a BKV romokban heverő társadalmi presztizséneki a helyreállítására?

3. Ha ez a folyamat esetleg eldurvul kikerülhet-e a BKV ebből gyöztesen?

4. Ha esetleg a társadalom többi tagja is úgy dönt, hogy ők is hasonló "előemberi" eszközökkel fejezik ki nemtetszését, vajon a BKV meg fogja e tudni védeni az alkalmazottait?

5. Vajon mennyire növelik az ilyen esetek a BKV szolgáltatásának piacképességét akkor, amikor így is érthetetlen módon drágább tömegközlekedni mint egyénileg?

6. Vajon mit tesz majd a BKV ha valaki ezeket a jeleneteket esetleg mobil telefonjával lefilmezi és teleszórja vele a közösségi portálokat és a youtube-ot?

7. Vajon én mit tegyek, ha legközelebb engem kezdenek majd így ütlegelni a BKV verőlegényei?

komment komment Címkék: budapest bkv villamos ellenőr bérlet jegy megáll az idő köterület-felügyelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása