BKV-Figyelő

"Az utasok sem mindig angyalok"

Király Dávid

2014.03.07
14:37

Időről időre érdemes helyre tennünk, hogy a budapesti tömegközlekedés gyakran hervasztó hangulatáról sokszor mi, utasok is tehetünk. Most is ez történik; persze akinek nem inge...

Olvasom az ellenőrös és biztonsági őrös horror sztorikat. Én még ilyesmivel nem találkoztam, pedig kb. 15 éve utazok a BKV (most már BKK) járművein. Amivel viszont találkoztam:

- Magából kikelve őrjöngő "utassal", aki elküldi az anyjába az ellenőrt, mert éppen írja fel az adatait (volt éves bérlete havi szelvények formájában, amit elfelejtett kicserélni). "Hát nem látja maga idióta, hogy van éves bérletem, és a múlt havi szelvény csak tegnap járt le? Hazamegyek kicserélem, ne baszakodjon már! És egyáltalán az előző havi bérlet nem a következő hó 5-ig érvényes húgyagyúkám?" Stb, stb... Az odalépő közteresek is megkapták a magukét és csodálkoztam, hogy a hidegvérüket meg tudják őrizni.

alstomfruzsi.jpg

Illusztráció: Balogh Fruzsi

- A metrónál dolgozó biztonsági őrrel, akinek láthatóan elrontották a napját, hogy ott kell állni és jegyeket bérleteket kell néznie. Van, aki megköszöni, van, aki csak morog egyet, van, aki rá se hederít. Oké, jó lenne, ha mind udvariasan, szépen viselkedne. Nem tud. Ennyi, de nem az én dolgom megtanítani jó modorra, viszont nem akarok provokálni senkit. Tehát mindig felszólítás nélkül mutatom a bérletemet mindegyiküknek.

Március 1-jén megállított egy ellenőr vagy biztonsági őr a Nyugatinál. Nem jó a bérletem. Na, basszus nem cseréltem ki. Őrjönghettem volna akár, és írhattam volna ide a panaszt. Nem lenne igazam. De nem ezt választottam. Haza mehettem volna kicserélni, de késésben voltam. Vettem 1 db szakaszjegyet, így eljutottam a munkába, hazafelé pedig sétáltam egyet.

Nem vagyok BKK-s és nem védem minden védem minden áron őket. De az utasok sem mindig angyalok.

komment komment Címkék: horror ellenőr utas

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása