BKV-Figyelő

"Válság van" -mondták a bliccelő utasok

BKV figyelő.hu

2009.04.27
13:40

Olvasónk feldühödött azon, amikor látta, hogy a villamoson rajta kívül nem sok utasnak volt jegye vagy bérlete. Az 1-es villamosra ellenőrök szálltak fel. Ezt meglátva az utasok több, mint fele felállt, és a következő megállónál leszállt. Két nő röhögcsélve megjegyezte: „Válság van” utalva ezzel arra, miért nincs bérletük. Az ellenőr vette a poént, és ezen jól szórakoztak mindketten:

Szia!

Ma reggel az 1-es villamoson a BKV ellenőrök és az utasok közösen meggyőztek róla, hogy ez az ország tényleg egy nagy Állatfarm. "Minden állat egyenlő, kezdte Süvi, de vannak olyanok, akik a egyenlőbbek a többinél. Napóleon elvtárs kénytelen igen sok emberrel találkozni, mert a megtermelt árút el kell adni, ezért ruhába kell öltöznie."

Ez az Orwelltől származó (Állatfarm) idézet jutott eszembe arról ami történt., röviden mesélem el, mert nincs kedvem a drága időmet ostoba, primitív emberek elemezgetésével tölteni...

Az 1-es villamosra felszállt három idősebb férfi, akik ellenőrök voltak - kérték a bérletet... Nekem volt - megmutattam. Ami a villamoson ezután történt (az ajtónál álltam tőlem kérték elsőnek) az mindenen túltesz - negatív irányba, amit a honfitársaimról eddig gondoltam. A szerelvényen kb. 35-40 ember utazott abból úgy a 60%-a egyszerűen felállt és gyorsan az ajtókhoz ment, senki nem mutatta meg a bérletét (gondolom nem volt senkinek), egyszerűen ignorálták az ellenőröket. Két nő még röhögött is és azt mondták: "válság van". Az ellenőrök elkezdtek velük poénkodni(!), majd az első megállónál leszállt mindenki, csak a jeggyel és bérlettel utazók mentek tovább és a 3 ellenőr (tuti azok voltak, mutattak igazolványt) és így döcögtünk a HÉV megállóig. Hazugságban, olyan igazán magyarosan. Nekem eléggé szar kedvem lett ettől (tudom, hogy nem kéne, de most akkor mindenki szarjon le mindent?) , mert elegem van abból, hogy én fizetek mindenért rendesen mások meg élősködnek, spekulálnak, kacsingatnak, heherésznek és mégis mindent megkapnak amit a fizetők is... Szánalmas ez az egész. Ennyi lett volna a mese.

Minden jót!

Jani

Azért azt zárójelbe jegyezzük meg, hogy az ellenőrök a fizető utasokkal nem igazán szoktak viccelődni. Ha valaki véletlenül fordítva lyukasztja a jegyet, félretájékoztatják, otthon felejti a személyijét, egy nappal lejár a bérlete, azt egyből megbüntetik, pedig fizetett az utazásért. A véletlenül bliccelőkkel miért nem ilyen jó fejek? Őket miért kell szívatni?

komment komment Címkék: budapest bkv villamos ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel bliccelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása