BKV-Figyelő

Olvasónk szembeszállt az ellenőrrel, megvédte a turistákat

BKV figyelő.hu

2009.07.22
11:00

Olvasónk a blogon olvasott egy szabályzatot arról, hogyan kell a turistákkal bánniuk az ellenőröknek. Amikor a 7-es buszon látta, hogy az ellenőr éppen megszegni készült a szabályzatot odalépett, és megmentette a külföldieket. A többit leírja Ő:

Kedves BKV-figyelő!

Tegnap reggel utaztam a 7E buszon a reggel. A Móricz Zsigmond körtéren egy angol lány és a barátja szállt fel, babráltak a lyukasztókkal és leültek. Később ellenőr szállt fel, aki meg akarta a turistákat büntetni, mert nem kezelték a jegyüket. Leírom, mi történt:

Ezen a buszon csak „kézi” lyukasztó volt, az a hagyományos. Az európai ember beletette a jegyet, várt, majd kivette. A „gép” nem nyomtatott rá semmit, megpróbálta egy másiknál, az sem csinált semmit, ezért leültek. Az ellenőrnek mutatták a jegyet, mutogattak a lyukasztóra, majd előkerült két csekk. Rendszeres olvasója vagyok a blognak, többször be volt másolva egy szabályzat, hogy a turistát nem szabad büntetni a „tudatlansága” miatt. Be kell tépni a jegyét, és kész. Ennek ellenére az ellenőr írta volna a büntetést.

Odamentem hozzá, említettem neki a blog nevét, a szabályzatot, és idéztem neki belőle. Azt a választ kaptam, hogy foglalkozzak a magam dolgával. Erre azt válaszoltam neki, hogy most ez a dolgom, mert nem fogom nézni, hogy tájékozatlan embereket büntet meg, teljesen szabálytalanul. Elkértem a fiataloktól a jegyet, amit készségesen átnyújtottak. Betéptem, bár nem vagyok ellenőr, és további jó utat kívántam nekik, természetesen angolul. Az ellenőr köpni nyelni nem tudott, mondtam neki, hogy akár rendőrt is hívhatunk, de nem akart, a Blahánál leszállt, munkatársait nem láttam.

Én úgy érzem jól cselekedtem, bár a hozzászólások között biztos lesz olyan, aki engem fog anyázni :-)

Zoli

A bejegyzésben említett szabályzat:

komment komment Címkék: budapest bkv busz büntetés ellenőr utas szabályzat bérlet jegy észrevétel lyukasztó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása